CV Theo Lemmen

Theo heeft een gevarieerde carriere doorlopen:

Na het afstuderen aan de HTS te Arnhem in 1986 (werktuigbouwkunde/robotica) is hij vooral in commerciele en eindverantwoordelijke rollen actief gegaan:

1986 – 1988 Export-Manager voor 2 verschillende bedrijven, met verschillende producten: het eerste bedrijf produceerde magneetproducten en plaatbewerkingsmachines en was gevestigd in Bladel en Venlo, het tweede bedrijf was producent van vleesbewerkingsmachines. Beide bedrijven waren actief over de gehele wereld en Theo heeft dan ook vele landen bezocht, vooral ook achter het toenmalige ” IJzeren Gordijn”.

Vervolgens is Theo bedrijfsleider geworden kort daarna directeur eigenaar van een staalconstructie bedrijf in Asperen (gemeente Lingewaal).

Dit heeft hij tot eind 1993 gedaan, waarna hij het bedrijf (inmiddels een 3-tal bedrijven) aan het zittende management heeft verkocht.

In 1994 en 1995 heeft hij diverse interim opdrachten uitgevoerd en was hij mede-aandeelhouder van een bedrijf in waterzuiveringsapparatuur. Dit bedrijf deed ook zaken in diverse landen binnen en buiten Europa.

In 1996 trad Theo in dienst bij Sulo B.V., onderdeel van Sulo Umwelttechnik GmbH & Co. KG uit Herford (D).

Hij is daar begonnen als projectleider Diftar, om systemen in te voeren waarmee gedifferentieerde tarieven voor de afvalinzameling kunnen worden gerealiseerd. Theo heeft aan de wieg gestaan van diverse ontwikkelingen op dit gebied, zoals de ontwikkeling van ondergrondse afvalcontainers met toegangscontrole, weeg- en identificatie systemen voor afval containers en bijbehorende software.

Eind 1997 werd Theo directeur van Sulo B.V., waar een reorganisatie moest worden doorgevoerd.

Begin 2000 werd Theo, nadat de reorganisatie met succes was doorgevoerd, gevraagd om een vergelijkbare opdracht voor het moederbedrijf uit te voeren. Hij werd Sales- en Marketing Directeur van Sulo Umwelttechnik Gmbh & Co. KG en daarmee verantwoordelijk voor de gehele sales en after sales van de Sulo Groep in Duitsland en de export gebieden. Diverse vestigingen in het buitenland vielen daarmee ook onder zijn verantwoordelijkheid, hij werd ook directeur van diverse vestigingen in Europa, zoals Frankrijk, UK en Benelux.

Tot medio 2005 heeft Theo in deze functie diverse onderdelen succesvol getransformeerd tot rendabele organisaties. Onder andere is in die periode de vestiging Frankrijk gereorganiseerd, Theo heeft ca. 6 maanden als interim directeur een aantal dagen per week in Parijs vertoefd. Maar ook werd in die periode een sorteerhal gebouwd in de buurt van Newcastle onder zijn auspicien.

In 2006 werd Theo algemeen directeur van Dar Holding N.V. in Nijmegen. Dar is een publieke organisatie, verantwoordelijk voor het inzamelen van afvalstromen en reinigen van de buitenruimte, in meest uitgebreide zin des woords. Voor Dar is een nieuwe Missie, Visie en Strategie ontwikkeld, met als belangrijkste onderdeel het verbreden van het aandeelhouderschap.

Medio 2010 heeft Theo zijn ontslag ingediend, nadat alle opdrachten/projecten volbracht waren.

Sindsdien is Theo als interim manager actief. Zie voor een overzicht van zijn werkzaamheden sindsdien het tabblad projecten.